Hoe kan ik u helpen?

In onze praktijk bieden we een heleboel diensten aan. De praktijk beschikt over een parking, wachtzaal, onderzoeksruimte, een operatieruimte, hospitalisatie en aparte ruimte voor radiografie. Ontdek hieronder wat we voor u kunnen betekenen.

Chirurgie

Onze praktijk beschikt over een aparte operatie ruimte. Tijdens operaties wordt uw dier onder narcose gebracht m.b.v. gasanesthesie en/of injectieanesthesie. Ten allen tijde wordt uw dier zorgvuldig opgevolgd. Operaties zoals castratie, sterilisatie, keizersnede, tumorexcisie, hechten van wonden, … worden allemaal in onze praktijk uitgevoerd. Voor de meer speciale ingrepen, zoals bijvoorbeeld orthopedie, werken we samen met gespecialiseerde klinieken om uw huisdier op maat te kunnen helpen.

Tandheelkunde

Een goede tandverzorging is erg belangrijk voor uw huisdier. Het voorkomt slechte adem, ontstoken tandvlees of het verlies van tanden. Bovendien bevat tandsteen bacteriën die de algemene gezondheid van uw dier kunnen schaden.

Er bestaan verschillende middelen om de vorming van tandsteen af te remmen, zoals poetsen met een speciale tandpasta voor uw hond of kat, kauwstrips, speciale voeding,…

Eens het tandsteen gevormd is, kan dit echter enkel nog verwijderd worden door een gebitsreiniging onder verdoving. Tanden die los staan of waar de letsels te groot zijn om te behouden, worden op een correcte manier getrokken. Ten slotte wordt het hele gebit na de ingreep terug gepolijst.

Digitale radiografie

Onze praktijk is uitgerust met een digitaal radiografieapparaat. Hierdoor is het digitale beeld al na enkele ogenblikken zichtbaar. Radiografie wordt onder andere gebruikt wanneer er sprake is van een trauma, om te kijken of er een botbreuk zichtbaar is, of bij het vermoeden van long- of hartproblemen. Deze digitale beelden kunnen eventueel doorgestuurd worden wanneer verder onderzoek door specialisten noodzakelijk blijkt.

Hospitalisatie

Mocht uw huisdier ziek worden en intensievere zorgen nodig hebben, hebben we in de praktijk een aparte ruimte om het te hospitaliseren. Ook dieren die ontwaken na een operatie kunnen hier in alle rust verblijven.

Een warmtelamp is aanwezig om ervoor te zorgen dat uw huisdier de warmte krijgt die het nodig heeft.

Preventieve geneeskunde

Voorkomen is belangrijker dan genezen. Tijdens de jaarlijkse controle zal uw dier steeds klinisch volledig onderzocht worden. Naast het vaccineren wordt ook een antiparasitaire behandeling besproken en toegepast. Uw huisdier wordt gewogen en het gebit wordt nagekeken. Bij oudere dieren is preventieve geneeskunde van groot belang om ouderdomskwaaltjes vroegtijdig op te sporen.

Medicatie en voeding

Op de praktijk kan u medicatie, antiparasitaire behandelingen, verzorgingsproducten en voeding verkrijgen. U kan bij ons zowel een onderhoudsvoeding als een speciale dieetvoeding voor medische aandoeningen aankopen. Bestel bij voorkeur enkele dagen op voorhand wat u nodig heeft zodat het gewenste product zeker tijdig in voorraad is.

Huisbezoeken

Indien u niet de mogelijkheid heeft om tot de praktijk te komen, kan u een afspraak maken voor een huisbezoek.

Hou er wel rekening mee dat de onderzoeksmogelijkheden aan huis beperkt zijn, dat katten vaak makkelijker te hanteren zijn op een vreemde locatie (zoals de praktijk) en dat er voor de verplaatsing naar u thuis een meerwaarde wordt aangerekend.

Microscopie

Indien uw dier een gezwel heeft kunnen we een punctie uitvoeren. Hierbij gaan we met behulp van een microscoop kijken of het om een ontstekings- of tumoraal proces gaat.

Microscopisch onderzoek van huid- en ooraandoeningen kan bij ons op de praktijk worden uitgevoerd. Door de exacte oorzaak van het probleem te kennen, kan er gerichter behandeld worden.

Ook van puncteerbare gezwellen doen we steeds een microscopisch onderzoek om een onderscheid te kunnen maken tussen een ontsteking of een tumoraal proces. Bij twijfel kan dit staal doorgestuurd worden naar een erkend laboratorium voor verdere beoordeling.

Labo

Voor de analyse van bloed, urine, mest, … werken wij samen met een extern labo dat twee keer per dag stalen komt ophalen. De resultaten bekomen we vaak de dag zelf nog, zodat geen kostbare tijd verloren gaat.